Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Mâine,
Se inaugurează Piața Gării din Craiova
0 Publicat la 13 noiembrie 2018, ora 18:18, 7123 / 6635 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 1055 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!

Noua Piaţă a Gării, modernizată în cursul acestui an de SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL, va fi inaugurată joi, 15 noiembrie 2018, ora 11.00. Având o valoare totală de peste 700.000 de lei (construcţia propriu-zisă şi mobilierul aferent), aceasta este cea mai amplă investiţie realizată de la înfiinţare şi până în prezent de societatea care administrează pieţele municipalităţii craiovene, fiind realizată exclusiv din fonduri proprii. Lucrările au fost efectuate de SC ALDU CONSTRUCT SRL Craiova, firmă desemnată câştigătoare a licitaţiei publice la sfârşitul anului trecut. 
„Am reuşit anul acesta să asigurăm finanţarea şi chiar să ducem la bun sfârşit acest proiect, benefic atât pentru comercianţi, cât mai ales pentru cumpărători. Fosta Piață a Gării a fost, practic, demolată în întregime, pe același amplasament fiind ridicată o piață nouă. Aceasta este închisă perimetral complet, dar pentru sezoanele mai călduroase există posibilitatea de a deschide parţial una dintre laturi, pe care sunt amplasate uşi secţionale industriale. Noua piaţă este modernă şi practică, a fost dotată cu măsuțe şi vitrine frigorifice noi, dispune de galantar pentru produse lactate, vestiare, spații destinate comercializării florilor”, a declarat Alin Mărăcine, administrator / director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Proiectul arhitectural al noii Pieţe a Gării a fost inspirat de fosta hală a Pieţei Marşeu. Aceasta a fost ridicată cu mai bine de un secol în urmă în centrul Craiovei, pe locul unde se află acum Teatrul Naţional, apoi a fost demontată în 1969 şi remontată în Piaţa Centrală a Craiovei, unde a devenit Hala de carne.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro