Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Senatorii PSD Dolj au votat adoptarea noului Cod Administrativ
0 Publicat la 14 iunie 2018, ora 13:19, 6157 / 5673 afişări Francesca Minovici
Nota medie 5.9/10 din 1209 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Noul cod administrativ, votat în Senat, vine să lămurească o serie întreagă de discrepanțe sesizate în vechiul cod administrativ. Din partea PSD Dolj, membrii în Comisia Specială pentru Cod Administrativ au fost senatorul Radu Preda și deputatul Ion Călin.

“Ieri munca din Comisia speciala pentru Cod administrativ s-a finalizat cu adoptarea acestuia în ședința de plen a Senatului României. Reforma administrație publice la toate nivelele, responsabilități concrete pentru toți cei care activează în administrație, drepturi și obligații bine stabilite și o partajare de atribuții care sa spună clar cu ce se ocupa fiecare om angrenat în administrația publică. Senatorii PSD de Dolj alături de tot grupul coaliției din Senat au votat pentru adoptarea acestui important cod. De aici legea merge la Camera deputatilor”, a declarat senatorul PSD Dolj, Radu Preda.

Noul Cod Administrativ a fost votat cu 85 de voturi pentru, 11 abțineri și 21 împotrivă. Senatorii PSD Dolj au fost printre cei 85 care au votat penntru reglementările aduse în noua versiune a codului administrativ.

Unul din punctele importante spune că este necesară majoritatea absolută, și nu cu majoritatea calificată, adică două treimi, ca în prezent, a consilierilor locali pentru aprobarea hotărârilor privind bugetul local, contractarea de împrumuturi, hotărârilor prin care se stabilesc impozite şi taxe locale, celor privind participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală sau de cooperare transfrontalieră şi în cazul celor privind organizarea şi dezvoltarea urbanistică a localităţilor şi amenajarea teritoriului. De asemenea, sunt vizate şi hotărârile privind asocierea sau cooperarea cu alte autorităţi publice, cu persoane juridice române sau străine.

Printre punctele importante se mai numără:

  • serviciul de permise de conducere şi certificate de înmatriculare a vehiculelor să fie descentralizat începând cu data de 1 ianuarie 2019;
  • reintroducerea cuvântului "etnic" în definiţia judeţului;
  • intrarea în corpul funcţionarilor publici prin susţinerea unui singur examen naţional, în loc de două, cum se propusese iniţial;
  • interzicerea utilizării funcţiei de funcţionar public în acţiuni publicitare pentru promovarea unei activităţi comerciale, precum şi în scopuri electorale;
  • acordarea rangului de ministru, respectiv secretar de stat persoanelor care deţin funcţiile de secretar general al Guvernului/secretar general adjunct al Guvernului, fiind votate de Parlament, odată cu echipa guvernamentală.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro