Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Spitalul de Pediatrie care se va construi în Craiova a trecut de votul consilierilor locali
0 Publicat la 6 iulie 2021, ora 11:24, 3771 / 3344 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 383 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!

Primăria Craiova turează motoarele în privința noului Spital de Pediatrie din Craiova. A devenit o normalitate ca în Bănie să se investească masiv în sistemul sanitar. Noul Spital de Pediatrie care urmează să se facă este propunerea primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Astfel, aceasta continuă să construiască spitale, după ce, în primul mandat a construit un Spital Municipal de la zero.

 

„Noi sperăm ca în septembrie să trecem la următorul pas, la studiul de fezabilitate. Ne dorim ca atunci când va fi gata PNRR, să fim între primii care depun cereri. Este vorba despre o investiție totală de 48.750.000 de euro fără TVA. Vom avea o construcție de aproximativ 32.000 de metri pătrați.

 

Sunt două modalități prin care noi putem accesa fonduri europene: PNRR și POS pe Sănătate. Sigur va fi finanțare europeană”, a explicat Vasilescu.

 

Primul scenariu, considerat cel mai eficient din punct de vedere al utilizării la capacitate maximă a resurselor tehnice, umane şi economice, precum şi scenariul cu răspunsul cel mai bun din punct de vedere clinic, este cel descris şi propus în cadrul acestui studiu de prefezabilitate, respectiv relocarea şi gruparea specialităţilor ce funcţionează astăzi în pavilioane, împreună cu alte spaţii identificate ca necesare pentru buna desfăşurare a activităţii clinice, inclusiv funcţiuni conexe, într-o nouă clădire a Spitalului Clinic Municipal Filantropia, Craiova, care să răspundă standardelor şi cerinţelor actuale de calitate şi să faciliteze abordări integrate ale serviciilor de sănătate. Pentru acest obiectiv va fi necesară demolarea pavilioanelor existente pe amplasament, pentru a face loc noii clădiri, luând în considerare păstrarea, reabilitarea şi reorganizarea pavilionului C10, cu valoare istorică şi funcţie de reprezentativitate.

 

Un al doilea scenariu identificat este cel în care se reabilitează şi reorganizează pavilioanele existente şi se construiesc noi pavilioane pentru spaţiile suplimentare identificate ca fiind necesare. Acest scenariu are dezavantajul major de a perpetua organizarea şi structura fragmentată actuală, ce subminează calitatea serviciilor şi atenuează munca multispecialităţi, utilizarea metodelor clinice integrate, eficienţa şi chiar eficacitatea îngrijirii medicale; de asemenea, duce la creşterea timpului de deplasare al pacienţilor, la întârzieri în furnizarea serviciilor, la creşterea costurilor şi la utilizarea ineficientă a resurselor. Astfel, în acest scenariu nu se vor putea atinge toate obiectivele asumate prin prezentul studiu.

 

Conform valorilor medii de investiţie estimate de OAR (Ordinul Arhitecţilor din România}, Valori medii estimate pentru Spitale Regionale de Urgenta si , pentru acest tip de investiţie, valoarea estimată este de 1.535 Euro/mp Scd, fără TVA. Astfel, pentru o suprafaţă construită desfăşurată estimată la 31 759,00 mp (inclusiv spaţii tehnice, parcaje}, valoarea de investiţie estimată va fi de 48 750 000.00 Euro, fără TVA.

 

Studiul de prefezabilitate se elaborează pentru obiective/proiecte majore de investiţii, cu excepţia cazurilor în care necesitatea şi oportunitatea realizării acestor obiective de investiţii au fost fundamentate în cadrul unor strategii, unor master planuri, unui plan de amenajare a teritoriului ori în cadrul unor planuri similare în vigoare, aprobate prin acte normative.

Studiul pentru spitalul de pediatrie a trecut de votul consilieilor locali.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro