Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Zboruri mai multe din Craiova
0 Publicat la 6 martie 2019, ora 19:27, 9087 / 7046 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 959 voturi
   

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, marți, faptul că numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) va urca în perioada următoare cu o treime, ca efect a creșterii frecvenței curselor către cinci destinații internaționale.

Am primit cu bucurie această decizie recentă a echipei de conducere a companiei Wizz Air, care a introdus în programul pentru sezonul de vară al acestui an o serie de zboruri suplimentare pe jumătate dintre rutele puse la dispoziție de pe aeroportul nostru – o intensificare a activității care începe să se facă simțită încă din ultima zi a lunii martie.

Cea mai notabilă creștere vizează cursele către Londra, aceasta fiind, de altfel, și cea mai populară destinație cu care este conectată Craiova, conform datelor de trafic de anul trecut, când a contabilizat peste 120.000 de pasageri. În acest caz, numărul zborurilor urcă de la 6 la 9 săptămânal. Astfel, se va putea călători către Londra în fiecare zi, iar miercurea și duminica vor fi chiar câte două aterizări și două decolări pe această rută.

Frecvențe sporite sunt prevăzute și către Roma, Barcelona, Madrid și Tel Aviv, ajungându-se la creșterea cu o treime a numărului de zboruri operate de la Craiova – de la 24 la 32 în fiecare săptămână. Aceasta ne îndreptățește să credem că AIC va cunoaște un nou an de succes, la finele căruia ne dorim să fie depășit recordul de trafic stabilit în 2018.

În egală măsură, este o evoluție care arată și eficiența parteneriatului dezvoltat cu Wizz Air, dovedind că, datorită investițiilor considerabile în acest obiectiv strategic al CJ, putem oferi acum condițiile de infrastructură și servicii care întrunesc exigențele operatorilor internaționali importanți“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Compania Wizz Air va mări de la 6 la 9 frecvența săptămânală a zborurilor pe relația Craiova – Londra Luton, începând cu data de 31 martie. Astfel, miercurea și duminica vor fi operate două zboruri la/ de la Londra Luton pe zi, fiind adăugate noi curse seara, la ora 19:35, respectiv 21:25. Dimineața, zborurile vor fi efectuate la ora 6:20, iar returul la 8:20.

De asemenea, frecvențele de operare vor mai crește pe următoarele rute:

Craiova – Roma Ciampino și retur: de la 2 la 3 zboruri/săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu plecarea la ora 7:10 și întoarcerea la ora 14:10;

Craiova – Barcelona și retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 19:50 și întoarcerea la ora 22:25;

Craiova – Madrid și retur: de la 1 la 3 zboruri/săptămână (începând cu data de 18 aprilie), în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu plecarea la ora 17:50 și întoarcerea la ora 21:40;

Craiova – Tel Aviv și retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 6:10 și întoarcerea la 9:45.

Zborurile pe celelalte rute vor fi operate astfel:

Craiova – Milano Bergamo și retur: 5 zboruri/săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică, având plecarea la ora 14:10 și întoarcerea la ora 21:25;

Craiova – Bologna și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, cu plecarea la ora 14:10 și întoarcerea la ora 21:00;

Craiova – Bruxelles Charleroi și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri și duminică, având plecarea la ora 13:00 și întoarcerea la ora 15:15;

Craiova – Paris Beauvais și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri și duminică, având plecarea la ora 6:10 și întoarcerea la 8:35;

Craiova – Köln și retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni și vineri, cu plecarea la ora 13:40 și întoarcerea la ora 15:45.

Totodată, pe durata sezonului estival, vor fi operate curse charter către Antalya, puse la dispoziție de compania Prestige Tours – Calypso Tour, în parteneriat cu Atlas Global, în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 1 iunie – 14 septembrie (ultima plecare), precum și de compania Christian Tour, având Blue Air ca partener, în fiecare zi de vineri, în perioada 14 iunie – 6 septembrie (ultima plecare).

 

Precizare: Orele exprimate reprezintă orele locale. Programul poate suferi modificări, ca urmare a deciziilor operatorului aerian.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro