Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
Apa de Isvarna la robinet in Craiova
0 Publicat la 21 iulie 2020, ora 12:35, 1698 / 1447 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 6.1/10 din 653 voturi
   

Cel mai mare proiect demarat pe mandatul meu de primar este acum in faza de execuție. Este vorba de aducțiunea Firului Isvarna 2 care va face posibilă alimentarea orașului cu apă plată de izvor pentru consum, precum și introducerea rețelei de canalizare pe toate străzile Craiovei, acolo unde nu există. De asemenea, localitățile Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovaț, Ghercești, Mischii, Pielești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Coțofenii din Dos, Calafat, Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rast, Cerat, Bechet, Ostroveni, Călărași, Dăbuleni și Plenita, ceea ce înseamnă 60 la sută din populația județului, vor beneficia de rețele de apă și canalizare.
La nivelul Craiovei, investiția care implică aducțiunea Isvarna și rețeaua de canalizare se ridică la valoarea de 220 milioane de euro, iar întregul contract la suma de 450 milioane euro, fiind cel mai mare din Europa de acest gen. A fost un efort susținut al Primăriei Craiova și al primăriilor din localitățile menționate, al Consiliilor Județene Dolj și Gorj, al Companiei de Apă Oltenia precum și al guvernelor PSD care ne-au acordat tot sprijinul până la semnarea, anul trecut, a acestui mega contract. Sunt absolut convinsă că dacă nu am fi beneficiat de ajutorul guvernărilor PSD, iar la Consiliul Județean Gorj nu ar fi fost o majoritate PSD, valoarea contractului în ceea ce privește cheltuielile cu canalizarea ar fi fost mult diminuată, iar aducțiunea Isvarna ar fi rămas doar un vis frumos.
La finalizarea lucrărilor de canalizare, pe toate străzile Craiovei unde sunt prinse aceste lucrari, va demara o amplă acțiune de asfaltare, fiindcă asfaltul nu putea fi pus inainte de executarea acestor lucrări, iar fără finanțare europeană orașul nu și-ar fi permis această investiție.

 

Lia Olguța Vasilscu

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro