Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
Craiova sub administrația PSD: două stadioane, spital, clinică de cardiologie, două baze sportive, un aeroport
0 Publicat la 9 iunie 2020, ora 13:59, 4451 / 4085 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 6.0/10 din 647 voturi
   

Acestea sunt doar câteva din realizările din ultimii ani ai administrației care a condus orașul Craiova. Putem vorbi despre orașul care, în ultimii ani, s-a dezvoltat extrem de mult.

“Dacă întrebați pe cineva care a fost în Craiova în ultimii ani și mai fusese și înainte, o să vedeți că nu e persoană care să nu spună că orașul s-a schimbat extrem de mult”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei în perioada 2012 – 2016 și candidatul Partidului Social Democrat la alegerile de anul acesta.

 

Spusele actualului candidat la Primăria Municipiului Craiova din partea PSD au susținere. Dovadă stau proiectele realizate în ultimii ani în Bănie, proiecte care nu au fost deloc ușoare și care, ca sumă, au depășit 500 de milioane de euro.

 

Stadioane

Poate una din cele mai vizibile, commentate și apreciate investiții a fost cea de la stadionul Ion Oblemenco. Pe locul Centralului care adunase cupe și campionate, dăduse golgeteri, căpitani de echipă națională și purtase în tribune sute de mii de spectator de-a lungul existenței, a apărut un stadion complet nou, futurist, cu 30.000 de locuri și apreciat de criticii din toată lumea. Frumusețea stadionului a fost confirmată de ocuparea locul 4 la nivel mondial al celor mai frumoase arene inaugurate în anul 2016.

 

“Chiar dacă deranjează pe cineva, cred că dacă n-ar fi fost doamna Olguța Vasilescu, n-ar fi fost acest stadion”, declara la inaugurare Victor Pițurcă.

Lângă superba arenă se va inaugura, în curând un alt stadion. O arenă de 5000 de locuri, destinată atletismului. Construcția arenei a demarat imediat ce vechiul Ion Oblemenco a fost demolat.

 

“În anul 2014, am început demolarea stadionului de fotbal Ion Oblemenco și am hotărât să îl construim fără pistă de atletism, asemenea marilor arene europene. Am stabilit, totuși, că nu putem lăsa atleții craioveni fără un stadion de atletism al lor. Atunci, în calitate de primar al Craiovei, am proiectat și început construcția noului stadion de atletism. Teoretic, el trebuia recepționat în 2016, iar terenul din mijloc urmă să poată fi folosit de echipă de fotbal timp de un an, până la finalizarea celui de fotbal. Socoteala noastră nu s-a potrivit însă cu performanțele firmei câștigatoare a licitației care ne-a încurcat până a abandonat de tot șantierul. Cum noul Oblemenco deja se finaliza, am decis ca stadionul mic să fie doar pentru atletism și ne-am ales cu cel mai mare stadion de atletism din România, care alături de cel de fotbal și de sala polivalentă alcătuiesc cel mai frumos complex sportiv din țară. E gata! În sfârșit! Din păcate, nu știm cât va dura criza Coronavirusului că să ne putem bucura de el și să urmărim competiții sportive de nivel internațional. Dar administrația PSD din Craiova mai poate bifa o realizare deosebită!”, a declarat ințiatoarea proiectului, Lia Olguța Vasilescu.

 

În curând, Craiova se pregătește să inaugureze această nouă bază sportivă. Lucrările la stadion au început pe mandatul Liei Olguței Vasilescu, cea care și-a dorit ca atleții craioveni să aibă propriul stadion destinat lor pentru antrenamente și pentru concursuri, și sunt finalizate de actualul edil al Craiova, Mihail Genoiu.

 

“Sala Polivalentă, Stadionul “Ion Oblemenco” și Stadionul de Atletism vor forma în curând un complex sportiv de excepție. Întreaga suprafață de competiții a Stadionului de Atletism dar și spațiile adiacente au fost acoperite în totalitate cu primul strat de tartan. Când materialul se va întări va permite turnarea ultimului strat de tartan, de culoare roșie. De asemenea, au fost individualizate zonele care vor deservi probele de atletism specifice”, a declarat Mihail Genoiu, actualul edil al Craiovei.

 

Baze sportive

Dacă tot suntem la capitolul sport, nu putem să omitem cele două baze sportive care au apărut în Bănie. Primăria Craiova a reabilitat cantonamentul din Lunca Jiuli, refăcut din temelii. Printre noutățile de la cantonament putem vorbi de sistemul de criogenare, vestiare ultramoderne, sală de mese, piscină, sală de refacere.

 

Nici Consiliul Județean Dolj nu a stat departe de investițiile în domeniul sportiv, și, cu ajutorul fondurilor europene, a construit, aproape de ieșirea din Craiova, baza sportivă Aripile.

 

Complexul are  două terenuri de fotbal - unul înierbat şi unul cu gazon artificial, ambele cu nocturnă profesionistă, o pistă de alergări, teren de tenis, de volei, baschet, bowling, căţărări. În interior se mai află săli pentru fitness, body building, tenis de masă, billiard.

 

Spital Municipal și Clinică de cardiologie

Investiții majore s-au realizat și în domeniul sănătății. Municipalitatea a inaugurat primul spital din România, realizat de la zero, din ultimii 30 de ani.

“Scheletul era abandonat din 1993. Am căutat vreo trei locaţii atunci pentru spital şi în final am rămas la această locaţie. Din punctul nostru de vedere este foarte bună pentru că se află lângă Spitalul de Boli Infecţioase şi se poate face o trecere mai uşoară, în special dacă vorbim despre cazurile de urgenţă. Acest siptal este cea mai mare investiţie din România, după revoluţie, făcută din fonduri exclusiv de la bugetul local”, declara la inaugurarea spitalului, Lia Olguța Vasilescu.

 

Pe lângă acest spital, la Craiova s-a investit enorm și în toate celelalte unități medicale care aparțin de Primăria Craiova, toate fiind aduse la exigențele din anul 2020.

Consiliul Județean Dolj a punctat și el pe lista de investiții cu o clinică de cardiologie, care a fost construită în curtea Spitalului de Urgență Craiova.

“În centrul universitar Craiova nu puteau fi efectuate intervenţii de chirurgie cardiovasculară, pentru infarct spre exemplu, unde este nevoie de o reacţie rapidă. În tot acest spaţiu, între Timişoara, Bucureşti şi Sofia nu există un astfel de centru de excelenţă. Ceea ce se realizează aici este la cel mai înalt nivel”, declara în anul 2018 Ion Prioteasa.

 

Aeroport

Nu în ultimul rând, la Craiova trebuie amintită o altă investiție care a pornit motoarele dezvoltării acestui oraș: aeroportul care, în ultimii ani, a cunoscut o explozie a numărului de pasageri care au decolat din Bănie.

 

Acestea sunt doar câteva din marile lucrări din Bănie din ultimii ani, sub administrația PSD. O să vorbim în articolele următoare despre asfaltări, parcuri, grădini, centru vechi, autobuze, apă și canalizare, pentru a avea o imagine mai clară despre ceea ce s-a schimbat în ultimii ani în Craiova.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro