Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
Planurile primarului Mihail Genoiu la începutul mandatului
0 Publicat la 29 iunie 2017, ora 09:07, 8368 / 4578 afişări Mihaela Anton
Nota medie 5.8/10 din 2133 voturi
   
Mihail Genoiu a susținut ieri prima conferință de presă în calitate de primar al Craiovei. În fața jurnaliștilor, edilul Craiovei a dezvăluit o parte din planurile pe care vrea să le concretizeze în perioada următoare.

Reabilitarea străzii A.I. Cuza, Water Park, Stadion sau cartierul chinezesc au fost doar câteva din punctele atinse de edilul Craiovei.

 

Cartierul chinezesc

“Firma China Railway a făcut o mare parte din pașii de preluare. Stabiliseră, la un moment dat, ca cesiunea părților sociale de la Shandong din Craiova să se facă de 100%, dar după aceea au constatat că este bine să aibă un procent mai mic, de 95% sau ceva în genul acesta. Formalitățile sunt mult mai rapide în momentul în care nu se predau toate părțile sociale. Până la finele lunii spun ei că ar fi banii în cont, rămânând ca luna august să fie cea de organizare a șantierului și de începere a lucrărilor”

 

Reabilitare strada Alexandru Ioan Cuza

“Se fac toate documentele pentru reabilitarea străzii A.I. Cuza, de la statuia lui Carol I și până la Judecătorie. Ea va intra într-un proces de modernizare, se vor schimba covorul asfaltic, pavimentul de pe trotuare, stâlpii de iluminat, se vor face câteva treceri de pietoni inteligente, așa cum am văzut prin alte orașe. Atunci când cineva pune piciorul, noaptea, pe trecerea de pietoni, ea se aprinde prin diverse surse luminoase, pentru a deveni vizibilă. A.I. Cuza trebuie să se integreze, cumva, în zona centrală și în mediul acesta. Așteptăm păreri de la locuitori, despre cum ar trebui desfășurate aceste lucrări. Noi am prefera să se întâmple asta în perioada vacanței, circulația fiind redusă, și am vrea să consultăm lumea cu privire la cum ar fi corect să se desfășoare lucrarea, cu închiderea totală a străzii sau cu închiderea fiecărui sens pe rând. Așteptăm propunerile craiovenilor.”

 

Reabilitare strada Henry Ford

„Mai sunt de turnat trotuarele și sunt așteptate balizele acelea care delimitează sensurile de circulație. Este o arteră foarte frumoasă și cred că va fi cea mai frumoasă intrare din oraș atunci când va fi finalizată, iar asta se va întâmpla foarte curând”

 

Water Park

“Mai sunt lucruri de pus la punct, pentru că față de proiectul cu finanțare europeană au mai fost și amănunte care nu au fost luate în calcul la acea vreme, dar de existența cărora depinde funcționarea parcului acvatic. Este acea problemă cu chioșcurile de alimentație publică și se lucrează la o alveolă cu pavaj în afara perimetrului proiectului european la care să aibă acces vizitatorii, în timp ce cu parcarea din afara complexului suntem în linie dreaptă, urmează să se elibereze autorizația de construire. Probele sunt în derulare, recepția se derulează, sperăm ca în cursul lunii iulie să se finalizeze absolut toate”.

 

Sursa foto: craiovaforum.ro

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro