Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
SC Salubritate Craiova SRL demarează, începând din luna iulie 2017, verificări la asociațiile de proprietari din municipul Craiova
0 Publicat la 28 iunie 2017, ora 11:07, 6474 / 3808 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 1773 voturi
   

Verificarea constă în confruntarea listelor de plată, afișate la avizierul condominiilor, cu datele transmise către operatorul de salubrizare, în vederea întocmirii facturii lunare. De asemenea, începând din data de 01.07.2017, SC Salubritate Craiova SRL modifică procedura de declarare, de către reprezentanții asociațiilor, a persoanelor fizice plătitoare ale tarifului de colectare, transport și depozitare a deșeurilor. Astfel, reprezentanții legali ai asociațiilor de proprietari din Craiova vor depune la operatorul de salubrizare declarații pe proprie răspundere referitoare la numărul de persoane care urmează a fi facturat și extrase din listele de plată, aferente lunii anterioare solicitării.  În situația în care numărul persoanelor declarate este mai mic decât cel înregistrat luna precedentă, vor fi atașate declarației, în copie, toate cererile de scădere, depuse  și înregistrate la asociație. În situația în care va exista o scădere de peste 10%, raportat la numărul total de proprietari, se va face o verificare prin confruntarea datelor primite cu înregistrările existente la Serviciul Control și Monitorizare Asociații de Proprietari-Direcția Fond Locativ și Control Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Craiova.

Modificarea procedurii vine ca urmare a unei verificări efectuate de Serviciul Control și Monitorizare Asociații de Proprietari-Direcția Fond Locativ și Control Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Craiova. Controlul, derulat la câteva asociații de proprietari din Craiova, a relevat faptul că în perioada septembrie-decembrie 2016, în unele cazuri, există diferențe majore între numărul de persoane înscrise în listele de plată întocmite lunar și numărul de persoane declarat de aceste asociații către SC Salubritate Craiova SRL. Astfel, au existat situații când numărul persoanelor declarate la operatorul de salubrizare a fost cu 100 mai mic decât cel din listele de plată.

"Numărul persoanelor plătitoare ale serviciului de colectare și transport deșeuri pe care îl prestăm pentru asociații a avut un trend descendent în ultimii ani însă există asociații în care fluctuațiile au fost peste medie. În perioada următoare, vom invita la discuții reprezentanții tuturor asociațiilor din Craiova pentru a le explica motivele care au stat la baza acestei decizii", a declarat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Până în prezent, procedura operațională aplicată a prevăzut faptul că reprezentații asociațiilor de proprietari din municipiul Craiova declară lunar, pe proprie răspundere, numărul de persoane existente în asociațiile respective.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro