Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie Investiție germană
500 de noi locuri de muncă în Craiova
0 Publicat la 17 ianuarie 2018, ora 21:17, 7612 / 6389 afişări Răzvan Iova
Nota medie 5.9/10 din 2140 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Un nou investitor de renume mondial a venit la Craiova. Astăzi s-a semnat, în prezența Primarului Mihail Genoiu, a dlui. Ion Prioteasa, a dlor. Viceprimar Stelian Bărăgan, Vicepreședinte CJ Cosmin Vasile și Administrator Public al Dolj Cosmin Durle și a dlui. Dan Dașoveanu- directorul Parcului Industrial High-Tech, contractul prin care firma Wielpütz Automotive din Germania își deschide o hală în Parcul Industrial High-Tech.

O investiție de 10 milioane euro care va asigura minim 500 de locuri de muncă în Craiova.

“Începând de azi Craiova are un nou investitor! Peste 10 milioane de euro și crearea a 500 locuri de muncă reprezintă investiția Wielpütz din High Tech Industry Park Craiova, parc industrial gestionat de către Consiliul Județean Dolj și aflat pe teritoriul municipiului Craiova. 
Wielpütz Automotive este o companie germană cu o tradiție de peste 100 de ani, care produce subansamble și componente pentru industria auto. Fabrica se va întinde pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați și va realiza piese și subansamble fabricate printr-o tehnologie unică de sudură.

Acest moment este unul deosebit de important, discuțiile au început în anul 2017 când am avut întâlniri cu conducerea companiei germane. I-am asigurat atunci de toată colaborarea noastră și de faptul că în Craiova există o tradiție în domeniul în care dânșii activează, nu numai prin prisma companiei Ford dar și a multor altor societăți sau foste companii de stat cum ar fi Fabrica de avioane, IUG sau Electroputere. Asta înseamnă pentru dânșii mână de lucru deja calificată.

Le urez bun venit în Craiova!”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

"O veste buna pentru mediul de afaceri din Craiova și peste 500 de locuri de munca noi în oras. #craiovamerita", a declarat Radu Preda, senator de Dolj.

 

““Dintre toate investițiile realizate de către o autoritate locală, cele mai apreciate de către comunitate sunt cele care generează locuri de muncă, iar această companie, al cărei sediu central se află în Hilden, va crea în primii cinci ani un număr de 500 de posturi. Pentru noi, acest demers înseamnă foarte mult și doresc să-l asigur pe partenerul nostru din Germania de întreaga noastră deschidere și susținere. Wielpütz este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. În total, aceste 15 companii și-au asumat realizarea unor investiții în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro și crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă. În ceea ce privește High-Tech Industry Park, Consiliul Județean Dolj are în derulare procedura pentru atribuirea contractului de execuție a rețelelor exterioare de drumuri și de utilități, contract cu o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei”, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj. 

 

 
 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro