Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
În pieţele din Craiova, orele 11.00 – 13.00 rezervate seniorilor
0 Publicat la 9 aprilie 2020, ora 14:06, 7650 / 6478 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 1372 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!

SC Piețe şi Târguri Craiova SRL le reaminteşte cetăţenilor că, în intervalul orar 11.00 – 13.00, au prioritate în pieţe persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani! Pentru a evita aglomeraţia din acest interval orar, persoanele care au nevoie de legume sau fructe proaspete sunt rugate să meargă la piaţă fie înainte de ora 11.00, fie după ora 13.00.

 

„Facem eforturi extraordinare pentru a menţine pieţele deschise în această perioadă, dar avem nevoie şi de înţelegere din partea cetăţenilor. În primul rând, craiovenii care vin în pieţe să-şi facă cumpărăturile trebuie să înţeleagă că orele 11.00 – 13.00 sunt rezervate seniorilor. Persoanele peste 65 de ani au prioritate în acest interval de timp şi trebuie să le respectăm acest drept! Pentru asta, recomandăm tinerilor să evite acest interval orar, să vină fie dimineaţa, fie după ora 13.00, chiar către seară”, a declarat Alin Mărăcine, administrator/director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Conducerea societăţii care administrează pieţele municipalităţii craiovene insistă ca lumea să evite mersul la piaţă la orele prânzului şi pentru a se putea asigura menţinerea unei distanţe între cumpărători, astfel încât să se prevină o eventuală infectare a acestora de la alţi cetăţeni.

„Apelăm la simţul civic al craiovenilor şi îi rugăm să înţeleagă că pentru a menţine pieţele deschise în această perioadă, trebuie să se respecte prevederile privind menţinerea unei distanţe de 1,5-2 metri între persoane. Tocmai pentru a le fi uşor cumpărătorilor, în pieţe s-au făcut marcaje pe pardoseală, care să indice distanţa recomandată. Dacă vin foarte mulţi oameni deodată la piaţă, în acelaşi interval orar, se vor forma cozi. Pentru a evita asta, amintim că pieţele sunt deschise de la ora 7.00-8.00 dimineaţa până spre orele 19.00, aşa că se poate găsi un interval de timp fără înghesuială. Ştiu că este greu, dar numai respectând regulile de distanţare socială putem trece peste această perioadă nefastă”, insistă directorul Alin Mărăcine.

Le reamintim cetăţenilor că pieţele au rămas deschise, dar, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, este de preferat să se evite ieșirile din locuință. Atunci când deplasarea în afara domiciliului este absolut necesară şi ajungeţi într-o piaţă, respectaţi măsurile de igienă şi protecţie recomandate de autorități, folosind măşti şi mănuşi! Menţineţi o distanță corespunzătoare față de persoanele din jurul dumneavoastră și dezinfectându-vă mâinile des!

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro