Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Administraţie
Taxele în Craiova rămân neschimbate
0 Publicat la 11 ianuarie 2018, ora 09:08, 5962 / 4989 afişări Răzvan Iova
Nota medie 6.0/10 din 2010 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Primăria a decis să nu modifice taxele și impozitele. Conform municipalității, ”pentru un imobil cu o valoare de impozitare de 216.480 de lei, se ajunge la un impozit de 866 de lei“.

Impozitul pe locuinţe se calculază în baza unei evaluări a clădirilor: pentru persoanele fizice, evaluarea se face din cinci în cinci ani, iar nedepunerea acestui raport de evaluare atrage după sine impozitarea imperativă a contribuabilului cu o cotă de 2%, stabilită de Codul Fiscal. În cazul persoanelor juridice, raportul de eveluare a clădirilor trebuie depus din trei în trei ani. Nedepunerea declaraţiei de evaluare de imobilului presupune o cotă impozabilă de 50%, la care se adaugă şi o cotă adiţională de 50%.

Municipalitatea menţine în 2018 taxa de impozitare cu 500% a terenurilor şi construcţiilor lăsate în paragină. 

Propunerea pentru taxa de urgenţă pentru eliberarea certificatelor de nomenclatură stradală este, în 2018, de 50 de lei, cu eliberarea documentului în termen de o zi sau taxa de urgenţă, de 500 de lei, pentru eliberarea certificatului de urbanism, cu eliberarea documentului în termen de 7 zile.

Contribuabilii care îşi achită integral impozitele până la data de 31 martie primesc o bonificație în valoare de 10%, conform craiovaforum.ro. 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro