Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Business Au bani grămadă pentru investiţii
Chinezii vor Oltchimul şi autostrada Craiova - Piteşti
1 Publicat la 9 iunie 2014, ora 10:32, 8422 / 4227 afişări C.V.
Nota medie 6.1/10 din 2060 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!

Potrivit unui comunicat transmis de către Ministerul Economiei, companiile chineze sunt interesate de modernizarea şi extinderea capacităţilor de producţie la termocentrala Rovinari, dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă, privatizarea combinatului petrochimic Oltchim, realizarea centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa, realizarea tronsonului de autostradă Craiova - Piteşti şi construcţia tronsonului feroviar de mare viteză Bucureşti - Constanţa.
„Potenţialul de investiţii al companiilor chineze este extrem de important, mai ales în contextul globalizării. România are proiecte în domenii cheie - energie, transport, IT, agricultură. Statul chinez a alocat o linie de credit de 10 miliarde de dolari pentru realizarea de proiecte în ţările Europei Centrale şi de Est, iar proiectele României sunt viabile şi pot obţine finanţarea necesară implementării“, a declarat într-un comunicat către Mediafax ministrul Constantin Niţă.

 

• Ministrul Economiei, Constantin Niţă, s-a întâlnit sâmbătă cu ministrul Comerţului din China, Gao Hucheng, în cadrul unei vizite oficiale la Ningbo, cu ocazia conferinţei ministeriale a miniştrilor Economiei şi Comerţului din China şi ţările Europei Centrale şi de Est. Niţă a discutat cu chinezii despre dezvoltarea de parcuri industriale în România şi despre accesul pe piaţa chineză a produselor româneşti, în special a celor de origine animală.

• Schimburile comerciale dintre România şi China au totalizat 3,28 miliarde de dolari în 2013.

• În primele trei luni ale acestui an, schimburile comerciale au fost de 931 milioane de dolari, în creştere cu 23,5% faţă de perioada similară a anului precedent.

 

 
afiseaza mai multe
nume *
Vrajeli de Campanie !Autostrazile se fac la cluj
11 iunie 2014, 09:17
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro