Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Business Trei astfel de vehicule vor fi produse lunar la Electroputere VFU – Reloc
Locomotiva „Terra Nova” relansează industria din Craiova
0 Publicat la 20 mai 2014, ora 13:14, 12613 / 4705 afişări C.H.
Nota medie 6.1/10 din 2037 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
După 24 de ani de stagnare, producţia de locomotive a fost reluată în fabricile Electroputere – Reloc, odată cu preluarea liniilor de producţie de către grupul Grampet. Astăzi a fost prezentată oficial locomotiva diesel 1250 CP, botezată simbolic „Terra Nova”. Vehiculul a fost proiectat şi construit la Craiova, în parteneriat cu gigantul american Caterpillar. Trei astfel de locomotive vor ieşi lunar pe porţile fabricii Reloc şi, pentru a onora comenzi deja realizate, alte 100 de persoane vor fi angajate în perioada imediat următoare.

Primele opt astfel de locomotive vor fi exportate în Europa de Vest, de unde vin şi primele comenzi. Locomotiva „Terra Nova” a fost proiectată şi construită la Craiova, sub coordonarea departamentului de cercetare creat de Grampet la Craiova şi în parteneriat cu americanii de la Caterpillar. „Compania Caterpillar are 85 de ani de experienţă în spate, iar această locomotivă reprezintă primul dintre cele 3 proiecte pe care le vom dezvolta în viitor la Craiova. Locomotiva este proiectată să ruleze pentru căi ferate înguste, medii sau largi. Este o locomotivă versatilă, a viitorului şi a fost creată să îndeplinească stagiul 3 V pentru emisii poluante, normă care încă nu a devenit obligatorie în Uniunea Europeană. Această locomotivă va crea cel puţin 100 de locuri de muncă în viitorul apropiat. Caterpillar a fost aici încă din luna septembrie a anului trecut, zi de zi, pentru această locomotivă”, a afirmat vicepreşedintele Grampet Group, Graţian Călin. Locomotiva are două motoare diesel, două sisteme de transmisie şi două cutii de viteze. Reprezentantul Grampet nu a vorbit despre costurile de producţie ale vehiculului, însă a declarat că preţul de comercializare va fi unul destul de redus. „Vom vinde această locomitivă la export îm general, dar este cu siguranţă cea mai ieftină de pe piaţă”, a conchis Graţian Călin.

La conferinţa de presă organizată pentru lansarea locomotivei „Terra Nova” a participat şi unul dintre managerii Caterpillar Inc., Alan Helton. Acesta a precizat faptul că locomotiva respectivă reprezintă un proiect important inclusiv pentru compania din care face parte. „Este un proiect binevenit pentru Caterpillar şi Reloc. Motorul locomotivei este foarte fiabil, eficient şi prietenos cu mediul înconjurător”.

 

„Pentru mine, ca primar al Craiovei, este o veste îmbucurătoare faptul că după 24 de ani de stagnare este reluată producţia de locomotive în oraş. Vestea bună a fost şi aceea când grupul Grampet a anunţat cumpărarea liniilor de producţie de la Reloc şi Electroputere, fiind create astfel 500 de locuri de muncă”, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro