Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Evenimente
Editie speciala RFI România la Craiova
0 Publicat la 17 mai 2017, ora 09:55, 5141 / 2989 afişări Micapi
Nota medie 5.9/10 din 1347 voturi
   

RFI România transmite în direct din holul central al Universității din Craiova.

            Vineri 19 mai, începând cu orele 10, vom vorbi în emisiunea  Zebra despre « Oameni și case » din timpul Primului Război Mondial.

            Multe clădiri din Craiova au fost renovate și reabilitate la sfârșitul Primului Război Mondial. Palatul de Justiție, abia terminat în 1916, a fost lăsat într-o stare jalnică după ocuparea lui de către autoritățile germane, la fel ca multe alte locuințe particulare.

                Oamenii din zonă s-au organizat în grupări de rezistență. Un exemplu este  „Haiducul Victor” - Victor Popescu - , cel care trecea neobservat pe lângă patrulele germane deghizat în cioban, preot sau cerşetor. Nemții puseseră chiar o recompensă pe capul acestuia.

            Timp de trei ore, Mihaela Dedeoglu va dialoga despre « Oameni și case » cu istorici, reprezentanți ai minorităților și artiști locali.

 

            Vino vineri 19 mai, orele 10, în holul central al Universității din Craiova pentru o ediție specială a emisiunii Zebra. Accesul este liber.

 

            « Oameni și case », un proiect special RFI România în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro