Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Evenimente Lobby pentru privatizare
Guvernul vrea să şteargă datoriile Fabricii de Avioane
0 Publicat la 13 decembrie 2013, ora 18:49, 4095 / 1929 afişări Cosmin HORJAN
Nota medie 6.2/10 din 801 voturi
   
Angajaţii Fabricii de Avioane din Craiova sunt la zi cu salariile, iar pentru anul viitor se anunţă noi contracte cu Ministerul Apărării Naţionale pentru reparaţii la aeronave. În plus, situaţia fabricii a fost din nou subiect de discuţie la nivelul Guvernului. Primul ministru al Economiei care a vizitat fabrica de la înfiinţarea ei, Andrei Gerea, a anunţat că se analizează posibilitatea ca datoriile uzinei, care se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, să fie şterse.

Acest lucru ar uşura mult deschiderea campaniei de privatizare a Fabricii de Avioane de la Craiova, în condiţiile în care tentativele precedente au eşuat lamentabil. “Avem posibilitatea să ştergem datoria pe temeiul industriei de apărare. Datoriile sunt o mare problemă. Fabrica nu face doar piese, există capacitatea de a face avioane și trebuie să profităm de ea. Al doilea element este activitatea de prospectare a capacității tehnice, școlarizarea piloților, am spus și în alte întâlniri cu diverși investitori că avem o capacitate tehnică deosebită. Există persoane interesate de Avioane Craiova, vom intensifica aceste contacte, trebuie bătute anumite drumuri. Noi avem capacitatea să mergem să căutăm cienți cinstiți, există interes din Statele Unite sau din Japonia, dar trebuie urmați anumiți pași”, a declarat ministrul Economiei, Andrei Gerea.

 

“Anul acesta a fost mai bun pentru Fabrica de Avioane din Craiova. Acum un an şi jumătate nu se plătiseră salariile de vreo opt luni de zile, a venit apoi ministrul Dobriţoiu care a promis că va trimite un avion pentru reparaţii şi s-a ţinut de cuvânt, apoi ministrul Duşa a făcut acelaşi lucru. Se vor primi şi anul viitor avioane la Craiova pentru reparaţii, iar fabrica este interesată şi de nişte investiţii, nu numai de reparaţii”, Lia Olguţa Vasilescu.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro