Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Evenimente
Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu și Ministrul Sănătății, Florian Bodog, în vizită la Spitalul Municipal Craiova
0 Publicat la 26 mai 2017, ora 17:39, 4803 / 2629 afişări Micapi
Nota medie 6.1/10 din 1151 voturi
   
Cei doi miniștrii au venit în vizită la primul spital municipal construit în România după revoluție.

 Alături e cei doi miniștrii au fost prezenți și vicepreședintele senatului, Claudiu Manda, senatorul Radu Preda, președintele CJ Dolj, IPrioteasa, primarul interimar al Craiovei, Adrian Cosman și administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

„Am răspuns invitaţiei doamnei ministru pentru a vedea această investiţie care urmează să fie dată în folosinţă după ce vor fi finalizate lucrările şi după ce vor fi obţinute toate avizele. În acelaşi timp am vizitat o secţie de copii cum nu am văzut nici în străinătate, deşi am văzut foarte multe spitale atât în ţară cât şi în străinătate. O secţie pentru care autorităţile locale merită felicitările noastre şi merită tot respectul pentru că este un model pentru cum trebuie să arate un spital de copii. În acelaşi timp sunt în Craiova pentru a avea întâlniri cu doamna ministru, cu preşedintele CJ Dolj, cu primarul, în ceea ce priveşte spitalul Regional, pentru că, aşa cum ştiţi, la Craiova va fi unul dintre cele trei spitale regionale anunţate în programul de guvernare şi vreau să vă spun cu mulţumire că spitalul regional din Craiova este cel mai înaintat în ceea ce priveşte actele, adică hotărârea de guvern este dată şi aveţi chiar şi certificatul de urbanism. Celelalte două spitale – Cluj şi Iaşi sunt în fază de elaborare a hotărârii de guvern. Vreau să vă asigur şi i-am promis doamnei ministru că vom lucra în foarte strânsă legătură cu preşedintele consiliul judeţean şi cu primarul Craiovei pentru că avem nevoie ca în momentul în care vom demara lucrările acestea să meargă în paralel cu utilităţile şi absolut toate lucrurile, motiv pentru care vom coopta în echipa de management pentru spitalele regionale a Ministerului Sănătăţii primarul, preşedintele CJ pentru a lucra în strânsă legătură cu proiectanţii şi executanţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat: „Aş vrea să îi mulţumesc domnului ministru pentru vizita pe care a efectuat-o astăzi la Craiova. Sunt două motive mari – să vadă cel mai mare spital municipal construit după Revoluţie în România – spitalul de la Craiova are o suprafaţă de peste 10000 mp unde vom muta corpurile de clădire de la Spitalul Filantropia – unul dintre corpuri a fost revendicat şi l-am pierdut în instanţă iar celelalte erau aproape imposibil de renovat pentru că ne-am dat că nici ferestrele nu pot fi schimbate pentru că întreaga clădire s-ar prăbuşi . Era abso0lută nevoie de un spital municipal nou pe care suntem aproape gata să-l inaugurăm. Cel de-al doilea motiv este Spitalul Regional – de aici vom merge la domnul preşedintele Consiliului Judeţean Dolj unde ne vom uita împreună cu echipa pe toate planşele ca să ne asigurăm că suntem în linie dreaptă şi tot ce am făcut până acum este foarte bine. Aş vrea să îi mulţumesc şi colegului meu Mihail Genoiu, care, după ce eu nu am mai fost primar, s-a ocupat ca acest spital să se apropie de faza de recepţie, aşa cum s-a ocupat şi de stadion şi de toate celelalte. De altfel, vreau să vă spun că în fiecare week-end a mers şi am vizitat cel puţin aceste două locaţii – stadionul şi spitalul, pentru că ne interesează foarte mult să lăsăm ceva cu adevărat important pentru craioveni, ori un spital este cu adevărat necesar. Toate unităţile spitaliceşti avut în subordine le-am renovat şi se prezintă în condiţii foarte bune, aşa cum spune domnul ministru secţia de copii de la Boli Infecţioase este cea mai frumoasă din toată ţara ”. 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro