Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Evenimente
Radu Preda: Candidatul PSD are toate atuurile să fie noul Primar al Craiovei
0 Publicat la 27 mai 2017, ora 11:26, 8867 / 2753 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 1142 voturi
   
Senatorul Radu Preda a răspuns întrebărilor Micapi despre alegerile care vor avea loc pe 11 iunie.
Reporter: Cum vedeți lupta pentru Primăria Craiova?
R. Preda: Campania a și început. De sâmbătă suntem oficial în campanie. În perioada asta suntem în precampanie electorală. Din momentul în care candidatul PSD  a devenit în mod oficial Mihail Genoiu, putem spune că organizația de partid a intrat în ceea ce putem numi campanie electorală. Am discutat cu cetățenii municipiului Craiova, am fost într-o campanie de strângere de semnături. Am depus la Biroul Electoral Municipal 36.000 de semnături ale craiovenilor care și-au manifestat susținerea pentru candidatul PSD. Din punctul ăsta de vedere putem considera că organizația PSD Craiova este într-o competiție continuă. Am început în vara anului 2016, în momentul în care au avut loc alegerile locale, am venit în fața craiovenilor cu un set de proiecte administrative pe care le avem, unele dintre ele în derulare, sunt și unele care sunt finalizate în momentul de față, fie că ne referim la spitalul municipal, la Water Park, la stadion, la parcul Romanescu. Ar fi multe proiecte pe care le-am putea aduce în atenția oamenilor, dar ceea ce rămâne ca element concret este faptul că organizația PSD Craiova a ajuns să transpună cam toate angajamentele electorale sau promisiunile electorale în fapte concrete și cred că asta ne diferențiază de competitorii noștri. Noi suntem oamenii faptelor. În spatele echipei administrative se găsesc proiecte pe care oamenii le pot vedea cu ochiul liber, mă refer aici la asfaltări, la parcuri, la locurile de joacă din cartiere și infrastructura primară, extinderea de apă, de canalizare iar în momentul de față putem spune că la nivel de apă, Craiova este în momentul de față finalizată, iar la nivel de canalizare am ajuns și noi într-o normalitate, în care 80% din gospodăriile craiovenilor sunt branșate la canalizare și pentru celelalte 20% este în lucru masterplanul care trebuie să le ducă la bun sfârșit până la nivelul anului 2021. 
 
R: Care este avantajul lui Mihail Genoiu față de ceilalți candidați?
R.P: În primul rând seriozitatea echipei. Faptul că la nivelul Consiliului Local, PSD Craiova ocupă două treimi din mandatele de consilieri locali, faptul că viceprimarul Craiovei este de la PSD și, probabil în urma alegerii domnului Mihail Genoiu în funcția de primar vom mai avea încă un viceprimar, și faptul că în momentul de față avem la București o echipă foarte puternică în frunte cu fostul primar, actualul Ministru al Muncii, care păstorește un minister important, cu siguranță avem trecere și la nivel guvernamental pentru a impoune proiectele importante pentru orașul Craiova. 
 
R: Sunt proiectele realizate deja un avantaj?
R.P: Diferența dintre cei fare fac și cei care vorbesc se vede în primul rând din faptul că unele lucruri sunt deja făcute. La nivelul organizației PSD, putem bifa în momentul de față, ca și rezolvat, aproape toate elementele pe care le-am avut ca și angajamente electorale în timpul capaniei din 2012, apoi cea din 2016 iar în momentul de față sunt cele mai multe dintre ele făcute. Putem discuta incclusiv de stadionul de fotbal pe care îl poate vedea oricine și care se termină în foarte scurt timp și putem aduce, fără să ne fie rușine, nume importante din fotbalul mondial la Craiova și reprezentativa națională să joace meciurile la Craiova. 
 
R: Ce alte proiecte se mai găsesc pe agenda PSD?
R.P: Să știți că agenda administrației este deja făcută. Sunt în proceduri de achziție asfaltări pentru străzile din periferie, cele pe care s-a introdus apa și canalizarea și sunt în momentul de față în lucru lucrări de întreținere și reparații în toate cartierele craiovene, așa încât normalitatea să ajungă în toate zonele orașului. În momentul de față este aproape de finalizare modernizarea și reabilitarea ultimului parc din oraș, cel de la Pedagogic, și ar mai fi Dracula Park din Craiovița Nouă, de la Billa. Este un proiect al administrației ambițios, care probabil o să mai dureze ceva vreme până se implementează, dar în mijlocul cartierului Craiovița Noua se va crea un parc tematic, un parc care ar trebui să asigure un plămân verde pentru toți craiovenii care locuiesc în acea zonă.  Acesta este unul din proiectele importante ale Craiovei, după care ar mai fi iarăși o componentă foarte importantă, firul II Izvarna care ar trebui să aducă în casele craiovenilor, la robinetele craiovenilor, apă plată, de așa manieră încât să poți consuma și să poți folosi apa de la chiuvetă și să știi că vine din inima munților. 
 
R: Vă propuneți un scor?
R.P: Ne propunem să câștigăm cu un scor detașat, în măsura în care craiovenii ne știu că suntem oameni serioși, în măsura în care am confirmat așteptările lor și în măsura în care și la precedentele alegeri, vorbim de parlamentare, de europarlamentare sau de alegeri locale, am confirmat așteptărilor lor cu un scor electoral bun. Nu văd de ce aceste alegeri ar fi altfel, cu atât mai mult cu cât echipa PSD la nivelul Municipiului Craiova vine cu oameni pe care cetătenii deja îi cunosc. Candidatul nostru a fost viceprimar al municipiului Craiova pe o perioadă de cinci ani, este un tip care este implicat în proiectele administrative ale orașului, are toate atuurile, cunoaște toate informațiile și de pe 12 iunie poate merge la birou și să preia activitatea administrativă de acolo de unde a lasat-o în urmă cu câteva zile. 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro