Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Evenimente Percheziţii în Oltenia şi la Londra
Raid româno-britanic la traficanţii de persoane
1 Publicat la 5 martie 2013, ora 11:23, 5490 / 2589 afişări Cosmin HORJAN
Nota medie 6.0/10 din 1101 voturi
   
O grupare infracţională specializată în trafic de persoane şi trafic de minori a fost destructurată de poliţişti şi procurori DIICOT, în cooperare cu autorităţile britanice. Potrivit anchetatorilor, traficanţii a câştigat în jur de un milion de euro de pe urma exploatării sexuale a 25 de victime.

Marţi dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în cooperare cu autorităţile britanice, au efectuat simultan 23 de percheziţii, dintre care 19 în judeţele Gorj, Dolj şi Olt şi 4 în Londra. La acţiunea din Londra participă şi doi poliţişti români şi un procuror. Concomitent cu desfăşurarea acţiunii în România, s-a acţionat şi în Marea Britanie. Astfel, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare în Londra, urmând ca persoanele identificate atât în România, cât şi în Anglia, să fie audiate de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj. La data de 3 martie a.c., o delegaţie formată din doi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Craiova - S.C.C.O. Gorj şi un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. s-au deplasat în Anglia, în vederea participării la acţiune.

”Din cercetările desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2010 - februarie 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, traficat şi exploatat sexual în Anglia, 25 de victime, dintre care 23 majore şi două minore, obţinând venituri ilicite de aproximativ 1.000.000 de euro”, susţin anchetatorii.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 din Legea 39/2003 privind combaterea criminalităţii organizate, respectiv art.12 şi art. 13 din Legea 678/2001 privind combaterea traficului de persoane.

 
afiseaza mai multe
nume *
la primaria din com gaoginva nu se fac restructurari sunt angajate 2 femei de serviciu si 3 soferi unul duce morti la groapa e tractorist altul duce si aduce profesori altul plimba primarul. De unde are primaria bani sa plateasca atatea angajati iar in comuna nu face aproape nimic cei care au ajutorul social ii ia si muncesc la el acasa si ii plateste din bani statului se numeste TOE DUMITRU SI E DE LA PD-L VA ROG SA VERIFICE CINEVA ACEASTA PRIMARIE
3 decembrie 2013, 17:03
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro