Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Evenimente
În 2018 încep lucrările la drumul expres Craiova – Pitești. Banii au fost alocați!
0 Publicat la 15 decembrie 2017, ora 19:34, 9289 / 8155 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 2053 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!
Ziua de vineri a venit cu vești bune de la Guvern pentru craioveni. A fost aprobată în comisia de buget-finanțe suma necesară începerii lucrărilor la drumul Expres Craiova – Pitești.

Pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres, au fost depuse 20 de oferte. Cele două tronsoane care au fost ofertate au o lungime de aproximativ 57 de kilometri şi o valoare estimată a contractelor de circa două miliarde de lei, a anunţat, luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

“Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, a aprobat joi, 14 decembrie a.c, bugetul Ministerului Transporturilor.În acest buget este prevăzută suma de 7.386.000.000 lei pentru construirea drumului expres Craiova – Pitești. Conform documentelor prezentate de ministrul transporturilor, în anul 2018 vor demara lucrările la drumul dorit de o întreagă regiune: Craiova-Pitești”, a declarat președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda.

 

"Începe construirea drumului expres in regim de autostrada Pitești - Craiova, cel mai important obiectiv promis de PSD pentru Oltenia. Cârcotașii nu cred ca se va construi. Ei și acum se uita la stadion și spun ca așa ceva nu exista...", a spus și Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

 

"Iată că parlamentarii PSD Dolj își fac din nou datoria și una din cele mai arzătoare dorințe ale craiovenilor, și ale oltenilor prinde contur.  Să nu uităm că mulți își luaseră speranța de la acest drum expres Craiova – Pitești, dar, așa cum i-am obișnuit pe craioveni și pe doljeni, am reușit să deblocăm și acest obiectiv  vital pentru dezvoltarea întregii zone și atragerea de noi investitori”, a declarat senatorul Radu Preda.

 

Conform dcnews.ro, primul tronson al drumului expres Craiova — Pitești va avea o lungime de 17 km și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

 

Cel de al doilea tronson, format din două Loturi, va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita județelor Dolj și Olt și limita județelor Olt și Argeș și va traversa teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

 

Tronsonul trei, cu o lungime de 31,75 km, va fi construit între km 57+550 și km 89+300, va fi cuprins între intersecția cu DN 65, în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș, și va tranzita teritoriile localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optați, Tatulești, Colonești, în timp ce ultimul tronson are o lungime de 31,81, va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersecția cu autostrada 1 București — Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni și Oarja.

 

Drumul expres Craiova – Pitești va avea o lungime de 121, 115 km, patru benzi de circulație, câte două pe fiecare sens și se va circula cu o viteză de 130 de km/h. 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro