Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Interviu Elveţienii au grijă de noi
Casa Ethos ne învaţă să trăim sănătos
0 Publicat la 28 august 2012, ora 00:14, 17827 / 6956 afişări +Daniel Ciochiu
Nota medie 6.0/10 din 2602 voturi
   
Despre Casa Ethos aflasem puţine lucruri, dar unul dintre ele ne-a făcut curioşi: cică ar fi un soi de afacere elveţienilor. Pentru a ne lămuri, l-am abordat pe domnul Emanuil Cucu, directorul general al firmei SC Casa Ethos.

Cum Casa Ethos are şi o fundaţie, domnul Cucu ne-a spus că de aceasta se ocupă domnişoara director Simona Marinescu.

Domnule director, ce este Casa Ethos?
O firmă cu capital elveţian care activează în domeniul construcţiilor, tâmplăriei (avem un atelier la Bucovăţ), agriculturii (avem o fermă agricolă la Ungureni, comuna Gherceşti) şi brutărie. Totodată, firma editează revista Ethos.

De când activaţi în România?
În 1997, firma a intrat pe piaţa românească cu o editură, transformându-se în anul 2004 în societate comercială. Iniţial, am început ca o fundaţie creştină, după care a devenit o necesitate înfiinţarea unei firme.

Ştiu că ajutaţi copiii şi oamenii nevoiaşi...
Am început cu ajutorarea copiilor străzii, a persoanelor cu probleme deosebite şi fără un loc de muncă, a copiilor proveniţi din casele de copii. Îi ajutam cu cazare şi mâncare, iar unora le-am oferit şi un loc de muncă.
Înainte, luam copiii de pe străzi, îi ajutam cu cazare şi mâncare şi le ofeream un loc de muncă. Pe fundaţie se regăsesc o grădiniţă, o şcoală, avem un program de asistare şi acompaniere pentru persoanele vârstnice, un program social pentru tinerii cu dizabilităţi,  o cantină socială fixă şi o cantină mobilă zilnică. La cantina socială, se oferă de 3 ori pe săptămână o masă caldă şi în fiecare zi asigurăm o masă mobilă pentru a asigura mâncare persoanelor nevoiaşe.

Care ar fi produsul dumneavoastră principal?
Produsul nostru de bază îl reprezintă merele. Sunt din producţie proprie, de la ferma din comuna Gherceşti şi din acestea producem un suc natural de mere, la un preţ competitiv produselor calitativ inferioare, suc pe care îl comercializăm în cele 2 puncte de vânzare şi în câteva restaurante şi baruri. Merele sunt presate la rece într-un utilaj special, adus din Elveţia, sucul rezultat se pasteurizează la 78 de grade Celsius şi se îmbuteliază în vid la pungă specială cu robinet. Astfel, se păstrează intacte proprietăţile sucului. Un litru de suc costă 4,5 lei, este natural şi sănătos.

Pâinea produsă ce circuit are?
60% din pâinea produsă în brutăria noastră merge la social şi 40% la vânzare. Preţul unei pâini este de 3 lei, are 800g şi se vinde în cele două puncte de desfacere ale noastre. Tot în cadrul brutăriei funcţionează şi o patiserie care produce ştrudele cu mere (din producţia de la Ungureni), plăcintă cu brânză, croissante, brioşe etc.

Ce ar mai fi de adăugat?
Pe lângă cele spuse, firma noastră comercializează şi cârnaţi elveţieni şi sandwich-ul Fleishkase, preparate din bucătăria elveţiană, originale şi foarte gustoase. Ne interesează să ajungem la persoanele care doresc să ducă o viaţă sănătoasă, să mănânce sănătos şi să ofere copiilor o băutură sănătoasă.

Ce le transmiteţi craiovenilor?
Casa Ethos este optimistă privind viitorul craiovenilor şi crede că activitatea pe care o desfăşoară, punând pe primul loc interesul social, se va dezvolta pe viitor şi că dacă mai multe firme ar gândi astfel, viaţa oamenilor s-ar îmbunătăţi pe zi ce trece.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro