Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Interviu Datoriile istorice se şterg odată cu realizarea fuziunii
CEO va prelua SC Termo Craiova SRL în aprilie
0 Publicat la 23 ianuarie 2014, ora 10:49, 14467 / 6907 afişări Mădălina Bălan
Nota medie 5.9/10 din 2565 voturi
   
Deşi este o misiune grea, Mihai Neaţu s-a înrolat la şefia SC Termo Craiova SRL. A venit cu forţe proaspete şi promite că va face tot ce este posibil pentru confortul termic al craiovenilor. Ce strategie abordează noul administrator al SC Termo Craiova SRL veţi citi în interviul acordat Revistei „Micapi”.

Reporter: Cum aţi găsit Termoficarea când aţi venit la conducere?

Mihai Neaţu: Este mult prea mult de vorbit, dar o să încerc să fac o radiografie rapidă care să arate principalele probleme identificate. Am găsit datorii către furnizori, în primul rând către CEO şi alţi furnizori, care au fost aduse la zi. Credite de recuperat de la clienţi şi binecunoscuta situaţie a reţelelor de distribuţie depăşite moral.

Rep: Care sunt plusurile şi minusurile la SC Termo Craiova SRL?

M.N.: Unul dintre minusurile găsite la SC Termo Craiova SRL este cashflow negativ, adică plăţile sunt mai mari decât încasările. Asta nu înseamnă că veniturile sunt mai mici decât cheltuielile, însă problema este că asociaţiile de proprietari nu îşi achită datoriile.

SC Termo Craiova SRL are şi un plus, acela că este operator unic al sistemului centralizat de încălzire şi a apei calde menajere.

Rep.: Care credeţi că este problema craiovenilor care aleg să-şi monteze centrale termice?

M.N.: Mirajul costurilor reduse, însă craiovenii trebuie să ştie că preţul la gaze şi electricitate a crescut şi va creşte din ce în ce mai mult.

Rep.: Care este avantajul încălzirii centralizate?

M.N.: Costuri mult mai mici pe gigacalorie. Craiovenii vor plăti mai puţin dacă vor rămâne la sistemul centralizat.

Rep.: Ce obiective aveţi în viitorul apropiat?

M.N.: Principalele obiective propuse sunt modernizarea reţelelor, măcar a celor aferente punctelor termice modernizate şi automatizate cu fonduri externe companiei; refacerea sistemului de recirculare a apei calde, acolo unde este posibil şi în limita disponibilităţilor financiare; operativitatea crescută în relaţia cu populaţia; creşterea gradului de încasare şi reducerea pierderilor tehnologice.

Rep.: Care este situaţia datoriilor asociaţiilor de locatari către SC Termo Craiova SRL?

M.N. : Datoria asociaţiilor de locatari către SC Termo Craiova SRL este la ora actuală de 90.624.000 lei. În general, asociaţia de locatari nu ne plăteşte cotă parte aferentă. Mai exact, aceştia plătesc toţi ceilalţi furnizori, iar pe noi mai puţin.

Rep.: SC Termo Craiova SRL va mai fi preluată de CEO?

M.N.:  Da, în aprilie 2014. Această fuziune va duce la stingerea datoriilor istorice. Lunar, în acest moment, valoarea facturilor de penalităţi sare de 1.700.000 lei.

Rep.: Există posibilitatea ca SC Termo Craiova SRL să-şi producă singură agentul termic?

M.N.: În acest moment, Termo Craiova produce circa 5% din cantitatea lunară de gigacalorii furnizate. Este mult mai avantajos din punct de vedere economic să preluăm de la CET2 energia termică, deoarece această centrală este una în cogenerare, adică produce şi energie electrică, dar şi termică, având automat un randament mult mai mare decât alţi producători de energie electrică sau termică.

Rep.: Stim că lucraţi şi la capitolul de informatizare. Ce anume vă gândiţi să faceţi?

M.N.: Implementarea de programe informatice pentru citirea corectă şi operativă a contoarelor. Prin aceste programe informatice dorim să reducem timpul de emitere al facturilor care duce automat la creşterea perioadei de plată.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro