Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Interviu
Mărturii din carantină de la campioana cu mână de aur, Bianca Bazaliu!
0 Publicat la 13 aprilie 2020, ora 20:43, 4054 / 3631 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 5.9/10 din 795 voturi
   
Bianca Bazaliu are 22 de ani, s-a născut la Slatina și este una dintre marile campioane la handbal ale României. Debutul său a fost la Liceul cu Program Sportiv Slatina, unde campioana noastră și-a pus bazele pentru a cuceri lumea handbalului.

După ce a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial pentru Junioare(2014), CSM București (2014-2019) a fost a 2-a echipă pentru care Bianca s-a dedicat. Timp de 5 ani a umplut sălile de fani care trăiau emoțiile meciurilor cot la cot cu ea.Munca și devotamentul campioanei s-au văzut în fiecare moment și fiecare lovitură, astfel reușind să câștige Campionatul României de 4 ori ( 2015, 2016, 2017, 2018), Cupa României de 3 ori (2016, 2017, 2018), dar și trofeul Ligii Campionilor în 2016.

 

Pe postul de inter stânga la CSM București, fiind rezerva Cristinei Neagu, Bianca a fost extrem de apreciată de Adrian Vasile, antrenorul secund al echipei.În anul 2018, acesta declara în cadrul unui interviu că Bianca are un braț senzațional, cred că estesingura jucătoare din lume care poate să dea gol de la 12 metri fără probleme, in handbalul feminin nu întâlnești așa ceva.

 

Absența ei temporară de pe terenul de handbal ne-a făcut să vrem să o descoperim mai mult. Astfel că, în spatele femeii care luptă pentru echipa sa, se ascunde un om sensibil care ne primește cu căldură în casa și sufletul ei.

 

Ai început să joci handbal încă din clasele primare. Te gândeai pe atunci că o să ajungi la un nivel atât de înalt?

Într-adevăr, eram destul de mică când am început să joc handbal.Îmi doream foarte mult să ajung cât mai sus, mai ales când mă uitam la tv la meciuri. Îmi doream să fiu acolo.

 

Ce părere au avut părinții tăi despre decizia ta de a intra în lumea handbalului în loc să te axezi pe școală?

Părinții m-au susținut din prima clipă. Nu doar în handbal, ci în absolut orice.

 

Care a fost cel mai mare sacrificiu pe care l-ai făcut de-a lungul carierei tale?

Sunt mai multe, dar dacă asta iubești, treci peste ele. Pot să spun că la 2 săptămâni după ce tatăl meu a murit, am plecat în cantonament și mi-a fost foarte greu. Nu eram psihic bine și le știam acasă pe mama și surioara mea care, de asemenea, nici ele nu erau bine deloc. Atunci a fost un moment greu pentru mine si un sacrificiu.

 

Cea mai mare bucurie pe care handbalul ți-a adus-o?

Sunt muuuuulte. De exemplu, când am ieșit Campioană Mondială de junioare cu naționala, când am câștigat Champions League.Sunt foarte multe.

 

Ai experimentat până acum sentimentul de regret că n-ai făcut ceva ce ți-ai fi dorit să faci?

Hmmmmmm. Am un singur regret, însă viața merge mai departe și prefer să-l țin pentru mine. Important este că a trecut.

 

Ai avut vreodată sentimentul de nu mai pot”? Și dacă da, cum ai reușit să treci peste asta?

În handbal nu cred că am avut. Pot să spun că după întâmplarea cu Brașov am avut câteva momente psihice destul de grele.

 

După cum bine știm cu toții, sora ta ți-a călcat pe urme în lumea handbalului. Care este cel mai important sfat pe care i l-ai dat și după care ea să se ghideze pe acest drum?

I-am spus întotdeauna:”Diana, faci asta dacă îți place, nu pentru că fac eu.” Se pare că îi place, ma bucur foarte mult pentru ea și o susțin mereu.

 

Ce părere ai despre situația creată în țară din cauza pandemiei de COVID-19?

Sincer, este destul de grav ce se întâmplă.Eu nu puteam să mă antrenez doar în sala de forță, iar în momentele astea nici acolo nu mai pot. În schimb, sunt “norocoasă”  că stau la casă. Dar dacă ascultăm și stăm acasă, sper ca totul să treacă mai repede.

 

 

Cum decurge o zi din viața ta în carantină?

Nu pot să spun că sunt foarte matinală. ( râde) Micul dejun, antrenament. Dacă vremea este mai urâtă, stau numai în casă și mă uit la filme, citesc, mă joc pe Xbox. Aștept să fie cât mai frumos afară să pot să stau în curte.

 

Un mesaj de încurajare pentru fanii tăi, dar și pentru întregul popor român?

În primul rând, vreau să-i rog să stea în casă. Este cel mai important pentru toată lumea astfel încât să se termine totul cât mai repede.  În rest, vreau să le spun că de-abia aștept să ne revedem în sală, dar și pe stradă SĂNĂTOȘI!

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro