Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Interviu Andi Mihăescu vrea o schimbare în viaţa sa
Se vinde Planter’s!
1 Publicat la 28 august 2012, ora 00:13, 19179 / 8028 afişări +Daniel Ciochiu
Nota medie 6.0/10 din 2879 voturi
   
După 12 ani, Andi Mihăescu s-a hotărât să vândă Planter’s, cochetul restaurant de la intrarea în Parcul Romanescu. Nu că n-ar fi profitabilă afacerea, ea merge ca pe roate, dar omul vrea să încerce şi altceva.

Cam aşa s-a întâmplat cu ani în urmă cu celebrul „Club 9“ din Rovine. Atunci, Marius Fântână a decis să pună punct şi să se ocupe cu altceva, deşi „Club 9“ era poate cel mai căutat restaurant din oraş. Acum, i-a venit rândul lui Andi Mihăescu. Nu l-am întrebat cât cere pe Planter’s, oricum n-avem bani să-l cumpărăm. În schimb, am încercat să aflăm chiar de la patron de ce vinde acea locaţie de vis.

De ce vrei să vinzi clădirea?
O vând pentru că orice afacere e de vânzare şi orice lucru are un preţ. Clădirea este construită între anii 1901-1903 şi a fost o perioadă casa grădinarilor. La un moment dat a fost sediu al Poliţiei, iar de 40 de ani e cârciumă.

Ai avut oferte?
Da. Dar când am avut n-am vrut să o vând. Acum o vând la preţul care cred eu că e corect. Clădirea o am de 12 ani în administrare, 8 ani fiind închiriată, iar de 4 ani se află în proprietatea mea. Clienţii s-au fidelizat, unii vin de 12 ani aici. Restaurantul îşi păstrează un standard ridicat, fiind în primele 3 din Craiova. E o clădire frumoasă, iar locaţia e superbă.

De cât timp activezi în domeniu?
Am lucrat 7 ani în Germania şi de 12 ani sunt aici, deci am 19 ani de experienţă.

Până vinzi, cu ce te lauzi sezonul acesta?
Noi avem un bucătar şcolit în Austria, cu o experienţă de 19 ani acolo şi 35 de ani de bucătărie în spate. Toată bucătăria şi barul sunt schimbate pe proiect european anul acesta. 106.000 euro a costat. Totul e nou, bucătăria, barul, beciul ...
În vara aceasta vom face săptămânal o seară cu o formaţie live în terasă, berbecuţ sau purceluş de lapte la proţap... Sună frumos şi foarte gustos. Pâine, la ţest. Chiar weekend-ul acesta, după ce am mai făcut 2 berbecuţi la grătar, îl fac şi pe al treilea. Cine mai face în Craiova aşa ceva? Mă mai laud cu ceva: pe fonduri europene am achiziţionat o maşină (gelato) care face îngheţată tradiţională de casă. Iau căpşunele din piaţă şi menta din curte, le introduc în maşină şi iese îngheţata. Ce poate fi mai natural?

Şi după 19 ani de muncă prin restaurante ce vei face când vei vinde clădirea?
Tocmai asta e şi ideea. Vine un moment în viaţă când trebuie să faci o schimbare. Eu aş vrea să ies la pensie, dar nu ştiu dacă „am vârsta“. Ori plec din oraş şi îmi fac o pensiune la munte, ori fac un lanţ de restaurante  Tapas Food (fastfood-ul meu din incinta Metro). Asta este cea mai frumoasă afacere din viaţa mea. Şi cea mai bănoasă. La Tapas e numai mâncare naturală.
Apoi, un vis neîmplinit al meu este să fac o emisiune gastronomică la TV, în care să gătesc 10 minute şi, ţinând cont de pasiunea mea, vânătoarea, mi-ar plăcea să gătesc numai vânat. Şi în emisiune aş dori să nu gătesc de 2 ori în acelaşi loc. Aş găti în faţa primăriei, apoi aş servi lumea de pe stradă. Îmi place. Am peste 60 de cărţi de bucate. Totuşi, cea mai mare dezamăgire a mea este faptul că lumea din Craiova nu prea este deschisă la nou şi la cultul gastronomic. Afară e altceva.

 
afiseaza mai multe
Smethers9885@yahoo.com
ZCaWjd Thank you ever so for you article post.Much thanks again. Much obliged.
9 iulie 2013, 14:55
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro