Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Învăţământ Nu au ştiut mare lucru
„Luceafărul” le-a pus probleme elevilor craioveni
0 Publicat la 30 iunie 2014, ora 14:23, 4630 / 3280 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.1/10 din 1716 voturi
   
Elevii din întreaga ţară au susţinut azi prima proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Partea a treia a fost, aşa cum ne-a obişnuit de-a lungul anilor, cea care a pus cel mai multe probleme elevilor.

Indiferenţă. Asta se putea citi pe chipul unora dintre elevii de clasa a 12-a care au susţinut Bac-ul. Examenul maturităţii a fost, şi în acest an, tratat imatur de mulţi dintre elevii craioveni. Dacă primele două subiecte au fost relativ uşoare, partea a treia, în care trebuia să analizeze opera lui Eminescu, “Luceafărul”, le-a dat mari bătăi de cap elevilor. “Fată, ştii că eu ştiam ceva din Luceafăr? Puteam să scriu câte ceva, poate imi mai punctau şi mie câte ceva”. Discuţia aparţinea unei găşti de fete de la Grupul Şcolar “Anghel Saligny”, care ieşiseră din examen la nici o oră de la începerea lui. Nici la Liceul Energetic lucrurile nu au stat mai bine, candidaţiii neştiind prea bine ce s-a dat la examen. “Nu ştiu ce s-a dat. Partea a treia nici nu am făcut-o. La primele două părţi am mai scris, că era vorba de sinonime, parcă au fost şi nişte antonime, dar cam atât”, a declarat un elev care speră să ia un 5 de trecere. Dacă la liceele mai slabe elevii au ieşit din sala de examen cu două ore mai devreme, la Colegiul Naţional “Elena Cuza”, după două ore, doar părinţii se aflau la poarta liceului în aşteptarea copiilor care, înăuntru, se concentrau asupra subiectelor în încercarea de a lua o notă cât mai mare.

 

Zece elevi au fost eliminaţi de la examen

 

Nici anul acesta, comisiile de la Bacalaureat nu au scăpat de probleme. Elevii au încercat şi de data aceasta să înşele vigilenţa profesorilor supraveghetori. Unii au reuşit, alţii nu. Din cei aproximativ 5.300 de elevi doljeni care au susţinut examenul de Bacalaureat, 10 au fost prinşi încercând să copieze. Metodele de a copia au fost cele clasice, telefoane şi fiţuici. Nici absenteismul nu a lipsit, 347 din elevi preferând să facă altceva decât loc să vină la examen.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro