Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Învăţământ Pentru un viitor mai sigur
Măsuri pentru revenirea elevilor în condiții sigure la școală
0 Publicat la 22 mai 2020, ora 13:01, 2885 / 2409 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 6.0/10 din 1071 voturi
   
Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu revin, începând cu săptămâna viitoare, la școală în vederea pregătirii pentru examenul național și examenul de bacalaureat.

 Primăria Craiova se asigură din timp că elevii din clasele terminale vor beneficia de toate condițiile pentru a putea lucra intens pentru examenele naționale. Încă de la începutul lunii mai a fost demarată o campanie de lucrări de reparații în mai multe unități de învățământ pre-universitar din Craiova.

 

Tocăria din sălile de clasă vor fi refăcute, pardoselile vor fi recondiționate sau înlocuite, pereții se tencuiesc și se zugrăvesc.

 

Primarul Mihail Genoiu declară că s-au efectuat lucrări de dezinsecție, în special în grupurile sanitare.

“Ne-am propus să verificăm din timp toate unitățile școlare și să intervenim acolo unde este nevoie, în vederea deschiderii școlilor pentru perioada de pregătire a elevilor din ani terminali. În acest sens, am demarat lucrări de dezinfecție și reparații și am avut în vedere în special grupurile sanitare din școlile și liceele unde condițiile nu erau dintre cele mai bune. Am trimis o circulară către unitățile școlare pentru a le informa că Primăria va asigura fonduri pentru tot ce înseamnă materiale de dezinfecție, dar și pentru a fi montate dispozitive pentru mâini și picioare, pentru achiziția de măști și tot ceea ce este necesar, inclusiv termometre pentru luarea temperaturii la distanță pentru elevii și cadrele didactice care vor intra la orele pregătitoare, în perioada imediat următoare”.

 

Mai mult decât atât, în contextul școlii online, conducerile unităților de învățământ au achiziționat tablete inteligente, din banii Primăriei Craiova. Prin intermediul acestora, profesorii și elevii pot interacționa de la distanță, păstrând un nivel ridicat al sistemului de învățământ.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro