Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Învăţământ
Olguța Vasilescu: Primaria Craiova a facut toate demersurile legale pentru reabilitarea Colegiului Carol I
0 Publicat la 22 ianuarie 2020, ora 09:41, 3131 / 2611 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 1316 voturi
   

Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD de Dolj a transmis că municipalitatea este la zi cu documentația pentru Colegiul Național Carol I din Craiova și că totul acum este în mâna guvernului.

 

“Primaria Craiova a facut toate demersurile legale pentru reabilitarea Colegiului Carol I, care inglobeaza si Opera Romana Craiova: SF, proiectare, avize etc. Desi am incercat, proiectul nu a putut intra pe finantare europeana. Suma de 5 milioane euro, cat puteam primi pe fonduri europene, era insuficienta. In 2018, odata cu instalarea unui nou guvern PSD, ca urmare a demersurilor parlamentarilor PSD de Dolj, cladirea a fost trecuta in prioritatile guvernarii si predata CNI, dupa modelul stadionului de fotbal, din cauza faptului ca investitia era prea mare pentru a putea fi suportata din bugetul localitatii. Mai e o singura etapa pana la licitatie: Ministerul Dezvoltarii trebuie sa constituie comisia de avizare a proiectului, astfel incat CNI sa o poata prelua pentru reabilitare. A fost desfiintata comisia propusa de fosta guvernare, iar guvernul PNL nu a pus nimic in locul ei. De trei luni, asteptam ca ministrul Stefan sa deblocheze situatia. Si pare ca nu vrea. Acum intelegem si de ce... Vine campania, iar PNL vrea sa arate ca primaria Craiova nu a facut nimic, desi toata partea de documentatie e realizata de primarie... Am auzit si tampenia ca ar fi depus un parlamentar PNL nu stiu ce amendament la buget si as fi scos eu parlamentarii PSD din sala, ca sa blochez proiectul. Ii reamintesc ca anul acesta, pentru prima oara in istorie, bugetul Romaniei nu a fost dezbatut in parlament. Deci de unde sa fi retras eu "prin semne discrete" parlamentarii? Ce interes as fi avut eu sa sabotez un proiect inceput chiar de mine? Abia dupa ce e aprobat de comisia ministerului proiectul poate fi finantat de CNI! Cat de mincinosi si de ipocriti puteti fi, sa blocati totul ca sa aratati apoi ca nu am facut noi nimic? Ceva ati construit in Craiova in 30 de ani? Ca la guvernare ati tot fost si ati avut si ministri doljeni, domnilor de la PNL!”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

 

Foto: Documentația realizată de Primăria Craiova pentru Colegiul Național Carol I.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro