Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Sport GALERIE FOTO: Să tot mergi cu RAT-ul!
Aşa vor arăta toate tramvaiele din Craiova
0 Publicat la 16 ianuarie 2014, ora 13:10, 14842 / 4372 afişări Cosmin HORJAN
Nota medie 6.1/10 din 1366 voturi
   
Tramvaiul rebranduit, care va rula pe şine imediat ce liniile de transport vor fi reabilitate, a fost modernizat la iniţiativa şi cu implicarea angajaţilor de la Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova. Prototipul a costat regia locală de transport aproximativ 40.000 de lei, are sistem de iluminat nou, scaune înlocuite, iar caroseria a fost refăcută în regim propriu.

Directorul Radu Preda spune că modrnizarea a costat de vreo 20 de ori mai puţin decât în cazul achiziţionării unui vehicul nou. Cel mai probabil, tramvaiul rebranduit va circula în oraş în toamna acestui an, când se estimează că va fi finalizat proiectul de reabilitare a căii de rulare. Se doreşte ca până la sfârşitul anului, astfel să arate toate cele 15 tramvaie din depoul RAT Craiova.

Caroseria conţine pictograme cu imagini din Bănie şi este decorată cu însemnele Primăriei, precum şi cu sigla Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021. „Am decis să ne aducem contribuţia în acest fel la susţinerea municipiului Craiova în lupta pentru titlul de capitală culturală europeană. Celelalte tramvaie vor avea câte o tematică diferită”, afirmă Radu Preda.

 

„Astăzi (joi, n.r.) urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţionarea a 50 de autobuze noi. Putem să cumpărăm mai multe autobuze pentru că am terminat anul pe plus în ceea ce priveşte fondurile la bugetul local. Vom moderniza şi halele RAT printr-un proiect european şi vom produce la Craiova tramvaiul cu podea joasă, aşa cum impun normele europene în domeniu. În toamna acestui an se finalizează reabilitarea liniei de tramvai, ceea ce înseamnă că vom putea începe şi reabilitarea Căii Bucureşti”, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro