Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Sport Foto Galerie
Cum arată cel mai modern stadion de atletism din România
0 Publicat la 16 aprilie 2020, ora 09:25, 5857 / 5254 afişări Sabrina Catrina
Nota medie 6.0/10 din 577 voturi
   

Craiova se pregătește să inaugureze o nouă bază sportivă. Una dintre cele mai moderne din țară, una destinată în exclusivitate atleților. Lucrările la stadion au început pe mandatul Liei Olguței Vasilescu, cea care și-a dorit ca atleții craioveni să aibă propriul stadion destinat lor pentru antrenamente și pentru concursuri, și sunt finalizate de actualul edil al Craiova, Mihail Genoiu.

 

“În anul 2014, am început demolarea stadionului de fotbal Ion Oblemenco și am hotărât să îl construim fără pistă de atletism, asemenea marilor arene europene. Am stabilit, totuși, că nu putem lăsa atleții craioveni fără un stadion de atletism al lor. Atunci, în calitate de primar al Craiovei, am proiectat și început construcția noului stadion de atletism. Teoretic, el trebuia recepționat în 2016, iar terenul din mijloc urmă să poată fi folosit de echipă de fotbal timp de un an, până la finalizarea celui de fotbal. Socoteala noastră nu s-a potrivit însă cu performanțele firmei câștigatoare a licitației care ne-a încurcat până a abandonat de tot șantierul. Cum noul Oblemenco deja se finaliza, am decis ca stadionul mic să fie doar pentru atletism și ne-am ales cu cel mai mare stadion de atletism din România, care alături de cel de fotbal și de sala polivalentă alcătuiesc cel mai frumos complex sportiv din țară. E gata! În sfârșit! Din păcate, nu știm cât va dura criza Coronavirusului că să ne putem bucura de el și să urmărim competiții sportive de nivel internațional. Dar administrația PSD din Craiova mai poate bifa o realizare deosebită!”, a declarat ințiatoarea proiectului, Lia Olguța Vasilescu.

 

Stadionul de atletism face parte dintr-un complex care mai include Sala Polivalentă, stadionul “Ion Oblemenco”, stadionul de atletism și cantonamentul Universității Craiova.

 

“Sala Polivalentă, Stadionul “Ion Oblemenco” și Stadionul de Atletism vor forma în curând un complex sportiv de excepție. Întreaga suprafață de competiții a Stadionului de Atletism dar și spațiile adiacente au fost acoperite în totalitate cu primul strat de tartan. Când materialul se va întări va permite turnarea ultimului strat de tartan, de culoare roșie. De asemenea, au fost individualizate zonele care vor deservi probele de atletism specifice”, a declarat Mihail Genoiu.

 

Valoarea TOTALA a lucrărilor de execuție este de 46.518.437,56 lei cu TVA. Investitia este suportata din bugetul local.

Totodată, în 2019, a fost încheiat un contract pentru elaborare documentații (rapoarte) în vederea Certificării I.A.A.F. a obiectivului de investiții „Stadion de atletism cu capacitate de peste 5000 de locuri” cu un prestator recomandat de I.A.A.F. – firma AH Sport Consulting SRL. Redactarea rapoartelor pentru fazele determinante ale construcției vor fi parte a raportului final în vederea certificării și vor avea scopul de a oferi beneficiarului, respectiv Primăriei Craiova, garanția că antreprenorul căruia i-a fost atribuit contractul de execuție de lucrări își va îndeplini toate responsabilitățile legate de construcția instalațiilor de atletism în ceea ce privește cerințele de conformitate legale ale I.A.A.F., în scopul certificării stadionului de atletism la categoria de construcție I.A.A.F. cel puțin III (se dorește cerificarea stadionului la categoria II). La finalizarea construcției, se va întocmi raportul final de inspecție și măsurători realizat în conformitate cu cerințele I.A.A.F., raport ce va conține informații relevante din rapoartele intermediare de control. Raportul reprezintă o condiție prealabilă pentru emiterea unui certificat I.A.A.F. pentru stadion.

Date tehnice:

 

 • Arie teren 54 762,0 mp
 • Arie Construcții Desfășurată Corpuri A,B,C,D 9.873,70 mp
 • Arie Construcții Desfășurată Corp E (Nou) 233,2 mp
 • Total Arie Construcții Desfășurată rezultat 10 105,9 mp
 • Suprafață tartan (competiție, warm-up) 10.255,00 mp
 • Suprafață gazon – Teren Competiție 7.910,00 mp
 • Suprafață gazon – Teren Warm-up 5.240,00 mp
 • Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A,B,C,D) va găzdui peste 5000 de locuri pentru spectatori (aprox. 5015), și dotări pentru sportivi, arbitri, media, etc. necesare desfășurării unor competiții omologate.
 • Copertină montată pe o structură metalică deasupra corpurilor B și C.
 • Instalație de nocturnă pentru terenul de competiție formată din 5 stâlpi de iluminat completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale.
 • Instalație de nocturnă pentru terenul de încălzire formată din 6 stâlpi de iluminat.
 • Zona de concurs
   
 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro