Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Sport CV beton are
Vine Grigore Sichitiu preşedinte?
9 Publicat la 5 iulie 2014, ora 23:20, 6460 / 2288 afişări Cătălin Praja
Nota medie 6.0/10 din 983 voturi
   
CS „U“ Craiova este în căutarea unui preşedinte capabil să refacă în Bănie o echipă care să se bată de la egal la egal cu granzii campionatului. Conform unor surse federale, cea mai indicată persoană să facă asta este olteanul Grigore Sichitiu.

Grigore Sichitiu a lucrat 16 ani la echipa naţională, 8 ani cu Mircea Lucescu şi încă 8 cu Anghel Iordănescu şi este printre puţinii conducători care a obţinut doctoratul în fotbal cu lucrarea “aspectele genetice ale unui fotbalist la varsta de 14-18 ani”.. Oltean din Gorj, Grigore Sichitiu a reuşit să promoveze în 1999 cu Extensiv în Divizia A, este profesor universitar şi are la activ peste 20 de cursuri de Managemant fotbalistic făcute în afara ţării.

 

Mizează pe victoria Craiovei cu Rapid-ul

Deşi a activat o lungă perioadă de timp la Rapid, acolo unde a fost director general ani de zile pe vremea când clubul giuleştean vindea jucători buni afară şi avea performanţe în cupele europene, echipa lui de suflet rămâne Universitatea Craiova, echipă care, speră el, să şi învingă în meciul direct din Cupa Ligii. “Pe 16 iulie sper să câştige Craiova. Deşi am fost mult timp la Rapid, până la urmă sunt oltean din Gorj şi e normal să ţin cu ei aşa cum am ţinut întotdeauna. Craiova a lipsit fotbalului românesc şi pe această cale vreau să o felicit pe doamna primar pentru intenţia de a face o echipă de fotbal la Craiova” a declarat Grigore Sichitiu. Întreb de posibilitatea de a ajunge la CS Universitatea Craiova ca preşedinte, acesta a spus: “Dacă va fi cazul, voi lua în considerare oferta pentru că până la urmă, Craiova râmâne echipa mea de suflet, dar momentan nu am discutat cu nimeni”, a mai declarat Grigor Sichitiu.

 

Descoperitor de talente

De-a lungul carierei, acesta a descoperit jucători importanţi ai fotbalului românesc, el fiind cel care a insistat pe lângă Anghel Iordănescu ca Ovidiu Stângă să facă parte din lotul de la turneul final din America din 1994. Tot el este cel care, timp de 8 ani, a făcut echipă cu Anghel Iordănescu la naţională în perioada generaţiei de aur, descoperind jucători ca Adrian Ilie, Ovidiu Stângă şi mulţi alţii, jucători care au ajuns să îmbrace tricolorul la insistenţeţe lui Sichitiu. “Craiova este o pepinieră fantastică. S-a văzut asta şi la echipa naţională, cum Craiova nu a mai avut rezultate bune şi nu a mai scos mari fotbalişti, cum nici echipa naţională nu s-a mai calificat la turneele finale. Craiova nu trebuie să piardă jucătorii tineri pentru că numai aşa poate face performanţă”, a mai declarat Sichitiu.

 

Craiova Maxima trebuie să rămână în club

Tot Sichitiu a mai declarat pentru Micapi şi că e bucuros că CS Universitatea Craiova nu şi-a uitat gloriile, jucători pe care el îi respectă foarte mult pentru ceea ce au făcut în teren: “Faptul că jucătorii emblematici ai Craiovei fac parte din club este un lucru fantastic. Doar astfel de oameni, ca Tilihoi, Negrilă, Ungureanu, Donose sau Beldeanu pot să descopere jucători, pentru că ei sunt profesionişti şi ştiu cum trebuie să fie un jucător de fotbal, dar, şi ei, la rândul lor trebuie să fie susţinuţi de patronat, pentru că jucătorii nu se găsesc în 2-3 luni”.

 Timp de 16 ani, Grigore Sichitiu a lucrat la echipa naţională fiind colaboratorul lui Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu, într-o periooadă în care primul 11 al tricolorilor avea cel puţin 3-4 jucători olteni pe teren. “Eu am fost langa Nea Mircea când l-a convocat pentru prima dată pe Gică Hagi la echipa naţională”. Sichitiu a participat cu echipa naţională la şase turnee finale în mandatele lui Anghel Iordănescu şi Mircea Lucescu.

 

 

 
afiseaza mai multe
nume *
Nu are stofa de presedinte! Fost securist?
7 iulie 2014, 10:36
 
nume *
nu vine ca nu il vrea Felix Grigore. pititcul vrea numai presedinti pe care sa ii manipuleze el si cu Codoban. De aia nici Balaci nu vine, din cauza ialomiteanului. Dati-l pe boul asta afara ca asta strica clubul
6 iulie 2014, 21:54
 
Cata
Si eu cred ca Sichitiu e o idee buna!
6 iulie 2014, 20:08
 
nume *
Ar fi o alegere excelenta cu sichitiu dar asculta cineva si de noi? Nu cred pentru ca felix codoban si altii care nu au ce cauta la acest club isi baga coada! Rugam pe doamna primar sa se implice !!!
6 iulie 2014, 16:07
 
Nevoie rapida de presedinte profesionist
Pentru a nu se irosi banii investisorilor, efortul Primariei si sperantele suporterilor este NEVOIE URGENTA DE UN PRESEDINTE COMPETENT. Cristescu, un Gogoasha mai in varsta, de unde si schimburile intelectuale de pumni intre cei doi, nu face fata nici la Castranova!! A pierdut juniorii, l-a instalat pe Gane si face transferuri halucinante, pe nanu multi. Nu are o viziune in a gestiona suporterii, in a atrage membri cotizanti, sponsori..Odata cu un presedinte profesionist Stiinta va incepe o noua epoca, cu adevarat europeana si se va desprinde din boovenizarea care a distrus-o timp de 10 ani!!
6 iulie 2014, 14:48
 
valy
oala la foc si iepurele in padure.....................sichitiu a declarat ca nu are nici o invitatie si nimic nu e concret ce spune. visam cai verzi pe pereti
6 iulie 2014, 13:47
 
E bun Sichitiu
Orice presedinte e mai bun decat ialomiteanul Felix. mai bine olteanul sichitiu. sper ca natangii sa puna mana si pe Luchin si pe Hamza. daca nu sa se care sau sa lase echipa primariei
6 iulie 2014, 12:21
 
Dan
Ar fi foarte bine,un om serios,respectat,bun profesionist,se aseamana pot zice cu DINU GHEORGHE,dar sa vedem si concretizarile ca pana acum am transferat,luat numai presedinti,jucatori,antrenori si tot descoperiti suntem,daca ar face investitorii un efort sa ii aduca macar pe domnul SICHITIU presedinte si LUCHIN fundas central,am incepe si noi campionatu increzatori,HAI CRAIOVA!
6 iulie 2014, 12:05
 
CS "U"
N-ar fi o idee rea, ca presedinte de club. Omul e trecut prin fotbal si, raportandu-l la amatorii din conducerea actuala a clubului, pare de pe alta planeta. Trebuie sa ne miscam repede. Se apropie campionatul si nu avem inca antrenor!
6 iulie 2014, 10:40
 
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro